Aha, tak proto, spletl jsem kalkulátory

Váš úvěrový kalkulátor už neumožňuje zadat různé metody výpočtu - a pokud správně chápu, tak používáte při výpočtu normu 30E/360. Ale u jiné metody (měla by to být 30A/360) by vycházel už jiný výsledek, protože by se dělilo ne 30 dny, ale 31.
Pravda ovšem je, že co jsem na internetu porovnával i jiné hypoteční (úvěrové) kalkulačky, tak vždy dávaly stejný výsledek - což by znamenalo, že všechny počítají podle normy 30E/360.
To by znamenalo, že výpočet je vždy jen orientační, protože každá banka může uplatňovat u úvěrů jinou normu, a tu asi zjistíme jen z úvěrové smlouvy (ve VOP nejspíše uvedena nebývá), které nejsou veřejně přístupné.
Ještě jsem si všiml, že ve vaší úvěrové kalkulačce umožňujete zadat způsob připisování úroků, není to ale už zbytečné? Očekával bych, že všechny stavební spořitelny a banky u úvěrů používají měsíční připisování, jelikož je to pro ně logicky výhodnější.
Bylo by možné případně i ty jiné normy do kalkulátoru přidat? Asi byste byli jediný kalkulátor na českém internetu, který by uměl počítat i podle ostatních norem (aspoň jsem tedy na žádný takový nenarazil).