Založení nového SS po ukončení starého

Diskuse o stavebním spoření a stavebních spořitelnách
Odpovědět
tomáš k

Založení nového SS po ukončení starého

Příspěvek od tomáš k » stř 04. zář 2019 16:20:59

Dobrý den,

ukončuji staré "dospořené" SS s výpovědní lhůtou 3 měsíce a uvažuji o založení nového SS. Předpokládám, že založit nové SS s nárokem na státní podporu mohu až po řádném ukončení starého SS (datum ofiko ukončení mi "stará" spořitelna dala).
Musím něco udělat pro to, aby si spořitelny daly vědět o doposud vyplacené státní podpoře anebo se to nějak dozví? Typicky spořím víc než 1700 Kč/měsíc a nerad bych pak řešil trable v případě, že mi nová spořitelna přizná neoprávněně vyšší státní podporu než mohu mít.

díky,
t.

Uživatelský avatar
stavebky.cz
Příspěvky: 422
Registrován: stř 27. srp 2014 16:22:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Založení nového SS po ukončení starého

Příspěvek od stavebky.cz » stř 04. zář 2019 17:38:58

Dobrý den,

můžete mít uzavřeno více smluv se státní podporou souběžně. Státní podpora vám pak bude přiznána nejprve na starší (dříve uzavřenou) smlouvu a pokud nevyčerpáte plnou výši státní podpory (2000 Kč) můžete zbývající část dostat na smlouvu novější.

To znamená, že pokud budete uzavírat novou smlouvu o stavebním spoření, můžete tak učinit i v situaci, kdy ještě existuje smlouva předchozí. Nemusíte o tom stavební spořitelnu informovat, vše si vyřeší ministerstvo financí při tzv. nárokování státní podpory.

V Encyklopedii stavebního spoření najdete další informace o výpočtu státní podpory při souběžné existenci více smluv o stavebním spoření.

Odpovědět