Buřinka
Diskuse o stavebním spoření a stavebních spořitelnách
Buřinka
Příspěvek od p.poles » úte 26. črc 2016 22:29:16
Je tu někdo, kdo má sjednané spoření u buřinky? Sjednal jsem cč na 800 tis. (zatím bez úvěru), což je potenciálně nejvyšší úvěr bez zajištění, ale vůbec jsem nepochopil, kolik mám spořit, ve smlouvě ani zmínka
Obvykle bývá povinná úložka vyjádřená v % vůči cč.

Re: Buřinka
Příspěvek od p.poles » stř 03. srp 2016 0:36:07
Tak mi zpřístupnili internetbanking přes ČS servis24 a zde se uvádí měsíční vklad 4000 Kč, čili 1 % z cílové částky. Co mě ale překvapilo, že je zde uvedeno jako předpokládané datum vzniku nároku na stavební úvěr 31.3.2022, žil jsem na základě četby článků o buřince, že k překlopení by mělo dojít už po dvou letech. Může to samozřejmě souviset i s tím, že smlouva je nová a postupným spořením se bude toto datum měnit blíže ke "2 letům", uvidíme.
- stavebky.cz
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od stavebky.cz » stř 03. srp 2016 10:31:56
Přidělení po dvou letech platí pouze pro Úvěr/Hypoúvěr od Buřinky. Jinak je uplatňován standardní postup - viz http://www.stavebky.cz/prehled-tarifu-p ... eni-uveru/
Příspěvek od Sudoku » čtv 18. srp 2016 13:44:23
Buřinka rozděluje hned na začátku, jestli chcete spořit nebo potřebujete čerpat úvěr.
Jestli potřebujete úvěr, měl jste si vzít Úvěr od Buřinky, kde je bez zajištění až 800 000 Kč a k překlopení na řádný úvěr dojde už po 2 letech. Neplatíte tak zbytečně úroky z překlenovacího úvěru, jako u jiných stavebek, kde platíte z celé cílovky.
Pokud jste chtěl jen spořit, tak u Buřinky nemají povinnou úložku (ta je jen, když si vezmete úvěr). Úložka je doporučená, je 0,5 % z cílové částky a s ní získáte řádný úvěr po 6 letech spoření. To máte asi teď sjednáno. Pokud budete chtít úvěr dřív, vemte si překlenovací úvěr TREND k tomuto stavebku. Na řádný úvěr takhle vysoký byste musel spořit daleko víc.
Jestli potřebujete úvěr, měl jste si vzít Úvěr od Buřinky, kde je bez zajištění až 800 000 Kč a k překlopení na řádný úvěr dojde už po 2 letech. Neplatíte tak zbytečně úroky z překlenovacího úvěru, jako u jiných stavebek, kde platíte z celé cílovky.
Pokud jste chtěl jen spořit, tak u Buřinky nemají povinnou úložku (ta je jen, když si vezmete úvěr). Úložka je doporučená, je 0,5 % z cílové částky a s ní získáte řádný úvěr po 6 letech spoření. To máte asi teď sjednáno. Pokud budete chtít úvěr dřív, vemte si překlenovací úvěr TREND k tomuto stavebku. Na řádný úvěr takhle vysoký byste musel spořit daleko víc.
Příspěvek od p.poles » úte 04. říj 2016 13:25:58
A kruci, to jsem se asi zase jednou nechal nachytat. Ano, chtěl jsem úvěr, ne sice ihned, ale asi tak po půlroce. Tak jsem to i pracovníkovi podal, že v horizontu půlroku budu chtít na smlouvu navázat úvěr.
Docela jsem překvapený, že mi od ČS nepřišla žádná akceptace poštou (nebo aspoň emailem - to taky nic nepřišlo). Jenom jsem od pracovníka dostal propsaný formulář (přeložená A3) nazvaný "Smlouva o stavebním spoření", který je na informace trochu skoupý.
Ostatní SS po uzavření smlouvy posílají ještě poštou akceptaci, nebo nějaký úvodní dopis. Docela podivné chování ze strany ČS.
Docela jsem překvapený, že mi od ČS nepřišla žádná akceptace poštou (nebo aspoň emailem - to taky nic nepřišlo). Jenom jsem od pracovníka dostal propsaný formulář (přeložená A3) nazvaný "Smlouva o stavebním spoření", který je na informace trochu skoupý.
Ostatní SS po uzavření smlouvy posílají ještě poštou akceptaci, nebo nějaký úvodní dopis. Docela podivné chování ze strany ČS.