Státní podpora
Diskuse o stavebním spoření a stavebních spořitelnách
Státní podpora
Příspěvek od Parano » stř 07. pro 2022 19:47:58
Hodně se teď mluví o zrušení státní podpory. Nevíte někdo, jestli to chtějí zrušit jenom pro nové smlouvy, nebo jestli mi vezmou i tu státní podporu kterou už na stavebku mám?
- stavebky.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Státní podpora
Příspěvek od stavebky.cz » čtv 08. pro 2022 10:28:09
Dobrý den,
diskuse o stavebním spoření je zatím ve fázi úvah. Dosud není ani jasné, zda vůbec bude vláda nějakou změnu navrhovat, tím méně jak by taková změna mohla vypadat.
diskuse o stavebním spoření je zatím ve fázi úvah. Dosud není ani jasné, zda vůbec bude vláda nějakou změnu navrhovat, tím méně jak by taková změna mohla vypadat.
Příspěvek od Návštěvník » čtv 26. říj 2023 14:16:39
Tak dnes už to jasné je. Bylo by fajn vědět jaký bude mít stavebko výnos až to skrouhnouu.
- stavebky.cz
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od stavebky.cz » pát 27. říj 2023 9:35:36
Ta možnost existuje, ve srovnání stavebního spoření je zhodnocení vkladů počítáno za předpokladu že je smlouva o stavebním spoření uzavřena dnes (v roce 2023) a od roku 2024 dojde ke snížení státní podpory na polovinu.Návštěvník píše: ↑čtv 26. říj 2023 14:16:39Tak dnes už to jasné je. Bylo by fajn vědět jaký bude mít stavebko výnos až to skrouhnouu.
Příspěvek od Návštěvník » ned 29. říj 2023 17:49:04
Díky, to je dobrý!stavebky.cz píše: ↑pát 27. říj 2023 9:35:36Ta možnost existuje, ve srovnání stavebního spoření je zhodnocení vkladů počítáno za předpokladu že je smlouva o stavebním spoření uzavřena dnes (v roce 2023) a od roku 2024 dojde ke snížení státní podpory na polovinu.Návštěvník píše: ↑čtv 26. říj 2023 14:16:39Tak dnes už to jasné je. Bylo by fajn vědět jaký bude mít stavebko výnos až to skrouhnouu.
Příspěvek od Návštěvník » pát 10. lis 2023 9:31:14
Už to schválil i senát.Parano píše: ↑stř 07. pro 2022 19:47:58Hodně se teď mluví o zrušení státní podpory. Nevíte někdo, jestli to chtějí zrušit jenom pro nové smlouvy, nebo jestli mi vezmou i tu státní podporu kterou už na stavebku mám?
Příspěvek od spořím » ned 26. lis 2023 20:55:07
Takže když mám stavebko už tři roky tak mi najednou sníží státní podporu na polovinu?
A když s tím nesouhlasím můžu smlouvu ukončit? Nebo jak je to? A zůstane mi státní podpora když teď skončím? Protože původně to bylo tak, že musím spořit aspoň 6 let.
A když s tím nesouhlasím můžu smlouvu ukončit? Nebo jak je to? A zůstane mi státní podpora když teď skončím? Protože původně to bylo tak, že musím spořit aspoň 6 let.
- stavebky.cz
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od stavebky.cz » pon 27. lis 2023 10:03:53
Dobrý den,spořím píše: ↑ned 26. lis 2023 20:55:07Takže když mám stavebko už tři roky tak mi najednou sníží státní podporu na polovinu?
když máte dříve sjednanou smlouvu o stavebním spoření, sníží se i na této smlouvě státní podpora. Státní podpora kterou již máte na účtu se nezmění, dokonce ještě v dubnu roku 2024 vám bude připsána státní podpora podle dnes platného zákona (tedy maximálně 2000 Kč). Státní podpora za rok 2024 a roky následující však bude počítána podle upraveného zákona, tedy nejvýše 1000 Kč.
Aby vám byla státní podpora vyplacena, je potřeba
- buď dodržet šestiletou vázací dobu (tj. smlouvy ukončíte nejdříve po šesti letech od jejího uzavření), nebo
- využít úvěr ze stavebního spoření.
Zákon v tomto ohledu neobsahuje žádné výjimky pro smlouvy, které byly "postiženy" snížením státní podpory.